Over Stichting Cultuur en Sport Belfeld

“Stichting Cultuur en Sport Belfeld” is opgericht op 2 juli 2010 en bestaat uit leden van voetbalvereniging Belfeldia en Harmonie Kunst na Arbeid. Wij hebben samen weer de krachten gebundeld om in Belfeld evenementen neer te zetten die binnen de regio bekendheid moet gaan genieten. Dit kan zijn op cultureel gebied als op sportief gebied. Hiermee herstellen we een oude samenwerking uit de jaren 60, 70 en 80. Diverse mijlpalen in de geschiedenis van beide verenigingen zijn in die tijd samen georganiseerd en gevierd. Het stichtingsbestuur bestaat momenteel uit 6 actieve leden.

In het verleden heeft de stichting tal van activiteiten georganiseerd:

Een jaarlijks terugkerende activiteit is het kermisweekend rond de laatste zondag in september. In 2011 werd voor het eerst de kermis georganiseerd door Stichting Cultuur en Sport Belfeld in samenwerking met Stichting Kermis op de rit. In deze samenwerking zorgde Stichting Cultuur en Sport voor de kermis attracties en werd de traditionele kermisloop weer in ere hersteld. Naast onze stichting verzorgde Stichting Kermis op de Rit het het muzikale programma rondom de kermis tot 2013.

In 2010 hebben wij nog een activiteit aan de kermis toegevoegd, samen met basisschool Kommijn organiseren wij een talentenjacht op maandag middag namelijk “Belfeld Got Talent” .
Op 11 september 2010 werd als eerste activiteit een Tsjechische avond georganiseerd waarbij het toporkest Tufaranka uit Sakvice te gast was met in het voorprogramma Freunde Echo uit Overloon.

Op 18 en 19 Juni 2011 werd een sport en muziekevenement georganiseerd waar alle belfeldse sport- en muziekverenigingen de kans kregen zich te presenteren.

In 2013 zijn wij kleinschalig gestart met muzikale omlijsting op het kermisterrein in de vorm van een Biergarten. Inmiddels begint de populariteit van de kermis jaarlijks toe te nemen en proberen wij hier een stabiele aantrekkelijke kermis neer te zetten. De kermisloop telt nog ieder jaar meer deelnemers en mag ook een succes genoemd worden.