Over Stichting Cultuur en Sport Belfeld

Wij zijn opgericht op 2 juli 2010 als samenwerkingsverband tussen voetbalvereniging Belfeldia en Harmonie Kunst na Arbeid. Samen hebben wij onze krachten weer gebundeld zoals wij dit ook in de jaren 60,70 en 80 gedaan hebben in het gezamenlijk vieren van diverse mijlpalen.

Het jaarlijks terugkerend evenement, het kermisweekend rond de laatste zondag in september, is het belangrijkste evenement dat wij organiseren. In 2011 hebben wij dit evenement, samen met de stichting Kermis op de rit, voor het eerst georganiseerd. Daarbij hebben wij ons vooral gericht op kermis attracties en werd de traditionele kermisloop weer in ere hersteld. De muzikale omlijsting werd door de stichting Kermis op de rit georganiseerd tot 2013.

In 2010 hebben wij samen met basisschool Kommijn tijdens de kermis een talentenjacht georganiseerd, namelijk ‘Belfeld Got Talent’.  Dit bleek succesvol en is door de basisschool omarmt als een jaarlijks terugkerende activiteit, die door hen zelf georganiseerd wordt.   Tevens hebben wij op 11 september dat jaar een Tsjechische avond georganiseerd waarbij het toporkest Tufaranka uite Sakvice te gast was, met in het voorprogramma Freunde Echo uit Overloon.

Op 18 en 19 juni 2011 werd een sport- en muziekevenement georganiseerd waar alle Belfeldse sport- en muziekverenigingen de kans kregen om zich te presenteren.

Sinds 2013 hebben wij een eigen biergarten op het kermisterrein waarbij wij zorgen voor een muzikale omlijsting met diverse artiesten. Hierdoor is het ons gelukt om een stabiele aantrekkelijke kermis neer te zetten die in populariteit toeneemt. Ook bij de wandeltocht, die wij samen met Door Wandelen Fit Belfeld organiseren, en de Kermisloop zien wij een groei aan deelnemers, waar wij in Belfeld met recht Trots op mogen zijn.